Összevágott kép + Vágás tutorial + Elvihető fejlécek + Első fejlécem

Bú!

E-mailbe egy kedves olvasónk kérte, hogy csináljak a vágásról egy tutorialt(:


  • Megnyitsz egy képet, amit körbe akarsz vágni, majd rámész oldalt a menüben a harmadikra (nekem a harmadik), hosszan megnyomod, és kihoz három lehetőséget. Nos, ha nem szeretnél pontos vágást, alias nem fontos, a fejlécbe a háttérbe teszed és nem látszik a körvonala, akkor ajánlom a Lasszó eszközt, de ha pontosabban akarod, akkor a Sokszög lasszó eszköz. A Mégneses eszközről nem tudok nyilatkozni, párszor használtam, de utálom.Nagyon sokáig radírral vágtam, de sokkal pontosabbak ezek a vágások, mint a radír. Persze, egy idő után abba is bele lehet jönni, de ajánlom, hogy aki most kezdi, az ezzel az eszközzel csinálja.


  • Ezután kijelölsz egy pontot a (jelen esetben) lány részénél, és szépen körbe vágod. Arra figyelj, hogy egy picikét beljebb vágd, mint ahol van a szegélye, mert így pontosabb vagy egy kicsit. Ha esetleg maradtak apróbb bakik a szélén, azt majd radírral el lehet tüntetni, de ezt majd később. Továbbá: kattintgatással viheted tovább a kurzort, de egy helyre csak egyszer kattints, mert különben kijelöli az egészet, amit eddig kivágtál.


  •  Amint körbe vágtad, s a két pont végét összekötötted, a lány körül szaggatott vonalak fognak mozogni, ami azt jelenti, hogy ez kijelölésben van. Ha png-nek akarod, akkor Ctrl+C, nyitsz ezen a lapon egy új réteget, és Ctrl+V. Az alap réteget pedig kitörölheted, és ilyen lesz:



  • Ha fejlécre szeretnéd tenni, akkor ugyan úgy bemásolod (Ctrl+C) aztán rámész a fejlécre, vagy arra a képre, ahova be szeretnéd illeszteni, és Ctrl+V, és *da bumm tsss*


E-mailbe kérdezték, hogy hogy tanultam meg szerkeszteni, és hogy már az elejétől fogva így szerkesztettem-e..Haha, persze, hogy nem:D Itt van az első munkám, ez még első fejlécnek tökéletes is, de utána egyre rosszabbakat csináltam, mint ez:D

Vihető fejlécek:
(szólj, ha viszed valamelyiket)

Kértek e-mailbe összevágott képet!(:

2 megjegyzés: