Kritika #53 #54

http://anaveragegirlislife.blogspot.hu/
Író: Anne Black

Kinézet: Szűz Máriám! Felállt a szőr a hátamon és mindenhol , amint megláttam a fejlécedet. Ne haragudj , de ez borzalmas! Hogy miért? A képek kivágása borzalmas a háttérben, mert minden része látszik a kivágásnak és ráadásul még elhalványítva sincsenek a képek és összemosva sincsenek. A két csaj képe sincs szépen kivágva ráadásul homályosak is. Na és mi az ami kiszúrta a szememet? Az a cím a fejlécen. Rettentően ocsmány mindkét betűtípus és rikító is. Azt ajánlom, hogy csinálj másikat vagy rendelj valakitől. A sablonnal nincs gond se háttérrel, de rakhatnál ki valami szép kék árnyalatú hátteret ha már a  kék dominál a blogon. Az oldalakba tehetnél egy fejezetek menüpontot , hogy a részeket könnyebben meglehessen találni.  A modulsáv üres azt ajánlom , hogy  egy kicsit dobd fel  képekkel, idézetekkel vagy  bármivel . Válassz szép betűtípusokat is , hogy ez az egyszerű legyen. A modulsáv és a bejegyzés közé rakj be egy függőleges vonalat, a bejegyzéseket pedig állítsd be sorkizártra, hogy szebb összhatása legyen.

Történet: Huu , hol is kezdjem.... Nagyon sietsz a történéssel, rövid részeket írsz és a bejegyzés csak párbeszédből áll. Azt ajánlom , hogy legyen több leírás és kevesebb párbeszéd. A helyesírásoddal nincs gond, bár találtam néhány hibát, de nem vészes. Na de a fogalmazásoddal van gond. Nagyon nagyon de nagyon egyszerűen fogalmazol, a szavakat ismétled  ami unalmassá teszi a történetet. Nem olvastam el az összes részt csak párat , de akkor beszélek. Nos amit rohadtul nem értettem, az az volt hogy Anne közli Dayraval , hogy odaköltözhet. Ezzel nincs semmi gond de amikor be amikor Dayra annyi kérdezi hogy mi történt, Dayra csak úgy közli , hogy Annehoz költözik. Mi van? Ezt először meg kéne kérdezni a szülőtől, nem így kijelenteni aztán az anyja meg csak úgy reagál, hogy biztos vagy benn? NEM nem így kellett volna! Először meg kellett volna kérdezi, megbeszélni és aztán a költözés. JA a másik amin kiakadtam az a koncert volt. Na itt már hangosan mondtam , szinte kiabáltam , hogy SABLON !!!! A one direction blogok 90%-ban koncerten találkoznak a főszereplők a fiúkkal. Na ezzel még nem lenne gond ha nem úgy ahogy a te blogodban. Hogy min akadtam ki? Az az volt , hogy a folyosón találkozik a két lány a fiúkkal és amint megkérdezik a nevüket már el is kérik a számukat és elhívják őket a klubba. Mi van? NEM ilyen nincs! Főleg ilyen hamar. STOP! Ne siess és rakj bele izgalmas részeket és több leírást!!

Ui.: Remélem nem bántottalak meg egy kicsit kiakadtam a történet olvasása miatt, de ezért ne hagyd abba.  Na jöjjön a következő blogod kritikája, aminek remélem örülsz , mert az tetszett! :)

http://happinessorshadow.blogspot.hu/

Író: Anne Black

Kinézet: Na ennek a blogodnak a kinézete sokkal 'szebb', de itt is rengeteg hiba van főként a fejlécben. Igazából nem lenne rossz a fejléc ha az a virág nem lógna ott ki és amúgy is az mit keres ott? Legalább elhalványíthattad volna. A háttérben olyan értelmetlen képek vannak amiket nagyon nem értek. Legalább olyan képek legyenek rajta, ami megy a történethez vagy esetleg összemosva a szereplőkről vagyis a két főszereplőről pár kép. A fejlécben tetszik, hogy ilyen szép hajvány rózsaszín és a cím betűtípusa. Sokkal jobb mint az előző blogod fejlén. Na most térjünk rá a háttérre. Szép meg minden , de a fejléchez nem illik, hiszen ez inkább barnás a fejléc viszont rózsaszínes. Igazából szép az egész összhatás, csak akkor egy olyan hátteret rakj be ami rózsaszínesebb. Az oldalakat ha a fejléc alatt akarod hagyni, akkor állítsd nagyobbra , hogy középen legyen. A helyedbe csinálnék még egy menüpontot a fejezeteknek, hogy ha több rész lesz fent , akkor könnyebben meglehessen találni őket. A moduloknál minden fontos dolog kint van, de  dobd fel egy kicsit valamivel, képekkel vagy bármivel. A 'magamról' modult pedig legalulra tedd be. Ennyit a kinézetről, most jöjjön a történet.

Történet: Hááát őszintén jobb mind az előző és valamennyire tetszik is! Mivel még csak két rész van fent nem nagyon tudok róla írni. A részek terjedelme nagyon rövid mint az előző blogodnál is. Írj többet és ne csak párbeszédet mert szinte csak abból áll a rész, bár itt többet leírsz , de sokkal több leíró részletnek kell lennie mint párbeszédnek.  Nem tudom rámondani, hogy sablonos hiszen eddig még nem sok minden derült ki, de olvastam már hasonlót ami így kezdődött de az teljesen más. Annyit fűznék még hozzá, hogy a bejegyzéseket állítsd sorkizártra mert úgy rendezettebb. 

Ui.: Ne hagyd abba  ezt a blogodat, mert látszik hogy fejlődsz az írásban , de azért fogadd meg a tanácsomat is mert akkor minden jobb lesz! :)




1 megjegyzés: