Kritika #134

Drága Olvasók!
Hosszabb kihagyás után ismét egy kritikával érkeztem, és ezzel az én listámon már csak egy író maradt, utána pedig igyekszem majd befejezni az elmaradt cikket, illetve besegíteni a többi szerkesztőnek, hogy hamarabb aktív lehessen a rendelés számotokra.
A következő tanévre vonatkozó időbeszosztásomról egyelőre nem tudok nyilatkozni, így azt sem ígérhetem, hogy gyakrabban hozok majd bejegyzéseket. Minden esetre próbálom a tőlem tellő maximumot adni itt is.

Gabby


író: Ashley Born

Kinézet:

Mit mondjak a kinézetről egy profi designernek? Tudod, hogy minek hogy kell lennie, a modulok milyen sorrendben kell, hogy kövesség egymást, milyen oldalakra van szükség, milyen gifeket teszel a modulsávba, hogy ne legyen egyhangú. Hidd el, nagyon szőrszálhasogató tudok lenni, és nagyon próbáltam valahogy belekötni, észrevenni apró hibákat, de egyszerűen nem ment. Szép, esztétikus a design, passzol a történtedhez. A maximum kritika, amit el tudok mondani, az is csak annyi, hogy én nem igazán kedvelem azt a kódot, amit a chathez és a menühöz használtál, de ettől függetlenül jól néznek ki. A feliratkozókat nem látom egyedül kirakva, ami alapvetően nem lenne gond, de így megnehezíted az olvasók számára a blogod rendszeres követését. A fejléced pedig egyszerűen gyönyörű, nagyon tetszik, szinte beleszerettem, mikor megláttam. Összességében sajnos vagy nem sajnos, de semmi rosszat nem tudok elmondani a desingről, ami a megszokottól eltérő elrendezéssel rendelkezik ugyan, de gyönyörű, jó ránézni.

Történet: 

El kell mondanom, hogy bár kismilliószor botlottam már a blogodba, valahogy soha nem vettem rá magam az olvasására. Mindig csak halogattam, de soha nem kezdtem neki, így mikor megláttalak a kritika kérők között, egyből lecsaptam a lehetőségre. Nagy izgalommal vetettem bele magam a fejezetekbe, amik bár úgy láttam, ritkábban frissülnek, de igényesek. Nincsenek telepakolva képekkel, sorkizártra vannak állítva, a bekezdések tagolva vannak, ismered a párbeszédnél használt kötőjelek szabályait. A helyesírásodba nem tudok belekötni, apróbb, figyelmetlenségből adódó hibákat fedeztem csak fel, de ilyeneket még a legnagyobb jó szándékkal is véthet az ember. A vesszőket jó helyeken használod, a szavakat is kifejezően, élethűen pötyögteted. Viszont ami elég zavaró tud lenni, hogy elég sok helyen vannak elgépelésből adódó betű hiányok, szóköz hiányok, ezeket egy alapos átolvasással ki tudod küszöbölni, és még élvezetesebb lesz az olvasás. A történet maga nem az én stílusom, ezt be kell valljam, de megtetszett. Nagyon is. Az elején még furcsán hétköznapinak éreztem, aztán jött egy hirtelen váltás, ami miatt az események egy részét túl gyorsnak, másokat túl vontatottnak tartottam, de a hetedik-nyolcadik fejezettől igazi élvezetté vált számomra minden sor. A karakterek élethűek, kiforrottak, mindig a jellemükhöz hűen viselkednek. A cselekmény átgondolt, követhető, és bár volt néhány olyan részlet, ami más művekre emlékeztetett, összességében nagyon egyedinek tartom az egészet.

2 megjegyzés:

  1. Kedves Gabby!
    Nagyon szépen köszönöm a kritikát! Összességében mindennel egyetértek amit mondtál. Tudom, hogy a történet néhol kicsit sietősre lett fogva, de pusztán csak azért, mert a fejezeteket egyre ritkábban tudtam csak hozni, és volt, aki e-mailben jelezte nekem, hogy a cselekmény túl lassú, és ha így marad, már senkit sem fog érdekelni. Ezért volt a gyorsítás. Persze, nem mentegetőzöm, tudom, hogy a történetem nem tökéletes, de törekszem arra, hogy így legyen. Az apró hasonlóságok pedig, amiket felfedeztél, minden bizonnyal a Végzet Ereklyéi sorozatból származnak, ugyanis ez a történet annak a nyomán készült, tehát néhány dolgot átvettem, és átalakítottam.
    Egyébként a feliratkozók modul az előző átalakítás során lett eltávolítva, mert nem tudtam megváltoztatni a nevét, utána pedig nem engedte vissza tenni. Mindig azt írta ki, hogy javítsam ki az űrlapon lévő hibákat. Nem tudom, hogy ez miért lehet, szóval emiatt nem került ki újra.
    Még egyszer köszönöm, hogy szántál rá időt!
    Hálás vagyok érte!
    Ölel, Ashley

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Ashley!
      Lehet, hogy néhányan így látják, de ilyenkor az író feladata, hogy a saját elképzelése szerint haladjon tovább és ne hagyja magát befolyásolni. Ettől függetlenül teljesen érthető az indok, és kifejezetten jó, ha te is ismered a saját hibáidat.
      Igen, arra a könyv sorozatra gondoltam, de mivel én nem olvastam még, csak hallottam belőle pár dolgot, nálad pedig nem láttam kiírva ilyesmit, nem tudtam biztosan. De akkor elnézést, hogy ezt esetleges negatívumként tüntettem fel a kritikában, visszavonom, mert így abszolút érthető.
      Értem, néha vannak ilyen fennakadások a rendszerben, majd ha tudod visszateszed, gondolom.
      Igazán nincs mit, szívesen csináltam, egy élmény volt!

      Ölel,
      Gabby

      Törlés