Kritika #124

http://eletem28.blogspot.hu/
Író: Melinda

KINÉZET:
Fejléc: Sajnos a mai blogger világban döntő fontosságú egy blog oldalának megnyitásakor a design. Egyből a szemünk elé tárul,s sokan ez alapján is véleményezik a blogot. Úgy gondolják,hogy megalapozó lehet a történetben a tálalás is. Ha egy igényes kinézetre bukkannak,örömmel kezdik el olvasni a blogot,hiszen azt gondolják,hogy talán a sztori sem lehet rossz. Itt egyből a fejléc az,ami kitűnik. Ahogy elnézem a munkát,még Paint-ben is készülhetett. Gif-eket is tettél a képre,ami szörnyen pixeles lett,mivel az a program nem tud gif formátumban szerkeszteni. A csillagok,a kérdőjel és a szív is egy ecsettel lett formázva,ha nem tévedek. A képek és gifek széle a graffitis ecsettel lettek keretezve. A blog címe My life négy ponttal a végén,a fejlécen pedig három szerepel. Az egyezéssel is foglalkozni kell,hisz így nem fogják komolyan venni a blogot.Mindenképpen ajánlanék egy szép design átalakítást,ami sokat segítene a blog életének fellebbentésében. Legyenek a fejlécen képek is a szereplőkön kívül,olyanok amik egy kis bemutatót adnak a történetedből. Nem tenném rá a fejlécre szinte az összes szereplő képét,bőven elég 2-3 embert elhelyezni rajta.
Sablon: A sablon jó lenne,főleg a fejléc elrendezésénél,de ezen kívül nem igazán segít,hisz nem nagyon formáztad meg a kinézetet. A fő betűtípus,amit használsz nagy,eggyel kisebbre tehetnéd. A bejegyzésekben klassz az Arial,viszont nem lenne kötelező dőlt módban használnod. A bejegyzés címét kiemelném,így viszont a dátum fekete színe előbb látható. A narancssárga szín a fehér mellett,eléggé sablonos,mármint sok más blogon látni ezt a kombinációt,de ezt elmondhatjuk akár a világoskékre is.
Háttér: Ez az a minta,amit mindenki használ. Ha nem tudod,hogy milyen legyen a blogod háttere,ezt választod. Ez egy nagyon rossz meglátás. A csipke ugyan jól mutat,de minden ötödik blogon nem szeretnénk visszalátni.
Oldalak és Modulok: A szereplőknél már megakadtam. Jó lenne a bemutatás,de szerintem többet is lehetett volna írni róluk egy mondatnál. Nem tartottam volna fontosnak bemutatni az apját és az anyját egy ilyen egyszerű módon. Mindenki gondolja,hogy mivel Emma és Anita nem féltestvérek,ugyanaz az anyjuk és persze apjuk is van. Danielnek nem kellett volna magyar vezetéknevet adni,hisz ha jól gondolom mindannyian más nemzetiségűek. Ha viszont ez szándékos volt,akkor is megváltoztathatnád a nevét Dánielre. A kritikát egészében ki is másolhattad volna,hisz így elég üresnek mutat az oldal. A díjak oldala felesleges,mivel nem kaptál még,ezért előre nem kell megcsinálni. Esetleg ha már kaptál egyet,akkor minél előbb tedd ki.
Egyéb: A chat jó,hiszen itt kommunikálni tudsz másokkal. Kérj cserét,azzal lehetővé teszed a blog reklámozását.

TÖRTÉNET:
Sajnálom,de egy tipikus sablont olvashattam. Bocsánat,hogy így fogalmaztam,még kell fejlődnöd. Olvass sok könyvet és blogokat,s találj egy jó módot arra,hogy ihletet meríthess. Úgy írsz,mintha egy forgatókönyv lenne az egész,mindig előre kiírod,hogy ki mondja. Ez elveszi a kíváncsiságot az olvasókból,ha egy jelentőségteljesebb részt olvashatnak. A végére pötyöghetnél ilyesmit is: " - Szerintem is - egyezett bele Anita egy apró bólintás kíséretében." Kell "köret" is a párbeszédnek,így könnyebben elképzelhetjük a beszélgetést,s átadhatjuk magunkat a történetnek. Ezen kívül feldobná a részeket az a bizonyos leírás,amivel a könyvekben is találkozunk. Abban leírhatod a főszereplő érzéseit,részletesen bemutathatod az akkori helyszínt és cselekményeket. Némelyik képnek nincs értelme,s most ugyanebből a fejezetből élve,mondhatom a 13. résznél is. Sütöttek muffint és pizzát,majd alá beszúrtál róluk két képet. Valamit az olvasók fantáziájára is bízhatnál,szerintem ők is eltudnak képzelni egy finom pizzát vagy egy kis csokis muffint. A helyesírási hibákra és a nyelvtani részre most nem térnék ki,de ott is lenne mit fejlődnöd.

Dodoo

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése