Kritika #167

Link: Kígyó és a medál
1. Fejléc: Előre is szeretnék bocsánatot kérni a goromba hangnemért, de a fejléc rossz. Nem is a szerkesztés minőségéről van szó, hanem a színekről, a hangulatról és a különböző stílusokról. A képek minősége szörnyű. A lány arca, messziről nézve, beleolvad a háttérbe. Túlságosan mozgalmasak a képek, és túlságosan a főszereplő köré összpontosulnak. A cím túlságosan sötét, szintén a háttérbe olvas. A fekete és fehér képek összemosása nem mindig sikerült a legjobban, néhol látszanak az élek. Az egyetlen pozitívum, amit ki tudok emelni az a kígyó. Illik a címhez, megragadja a figyelmet, és a kép minősége is jó. Sajnálom, de csak azt tudom tanácsolni, hogy készíts/rendelj egy másik fejlécet. Természetesen lehet sötét színű, ha ez illik a témához, de akkor se egyetlen árnyalatra koncentrálódjon az egész. 

2. Design: Tetszik a modulok háttere, mert egy kicsit megtöri a sötétséget. A kódolás szép és egyszerű. A szöveget sorkizártra kellene állítani, mert így eléggé igénytelen hatást kölcsönöz a blognak. A modulok címének betűtípusa lehetne díszesebb, vagy legalább nagyobb. A bejegyzések és a modulok szövege is lehetne nagyobb betűméret, mert így nehezen olvasható (a design készítésénél gondolni kell arra is, hogy az olvasók különböző számítógépekkel, laptopokkal..stb. rendelkeznek, ezért a betűméretnek általánosságban 12-nek kellene lenni, kisebb fajta betűtípusnál min. 15-öt javaslok). A főoldalon egyszerre több bejegyzést is lehetne helyezni, vagy ki kellene tenni a "régebbi bejegyzések" linket, hogy az olvasók kedvük szerint böngészhessenek.
A modulsávból mindenképp eltávolítanám a plakátokat, ajánlatos őket egy külön menüpontba elhelyezni. Továbbá a menük címét is furcsálltam kicsit, és eltartott egy ideig mire rájöttem, hogy az "Ömlesztés" címszó alatt találom meg a fejezeteket. Kérlek, (könyörgöm) legyenek egy kicsit érthetőbbek a címek. A chatet is meg említeném, amelynek a méretét kisebbre kellene venni, mert kilóg a modulsávból... Végül pedig az elrendezésre térnék ki. Sok helyen láttam már, hogy a könyvborító és a fülszöveg méltatlan helyre került. Kérlek, helyezd feljebb mindkettőt, hiszen az olvasó (leendő olvasó) ezt fogja keresni legelőször. 

3. Trailer: nem találtam. 

4. Prológus: nem találtam 

5. Történet: még nincsenek fejezetek

6. Szereplők: még nincsenek fejezetek

Nos, mivel nem találtam egyetlen fejezetet sem, ezért nem tudok véleményt nyilvánítani. Ha a későbbiekben felkerül pár fejezet, akkor írj rám nyugodtan és szívesen készítek egy újabb kritikát! :)

További sok sikert!

3 megjegyzés:

  1. Drága Isobel!
    Igen, a fejléc nem a leges legjobb. Jelenleg Lotus-tól várom, hogy elkészüljön a rendelt fejléc, azért gondoltam, hogy addig ez benne maradhat. Viszont nem tudom, hogy mi történt a szerkesztővel, mert már egy ideje nem válaszol e-mail-ben. :/

    Xx Annabelle

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Annabelle!
      Először is bocsánat, ha nagyon kíméletlen voltam, de mivel még nincsenek fejezetek, ezért gondoltam, hogy szőrszálhasogató leszek a kinézetet illetően.
      Ami a rendelést illeti, csak azt tudom tanácsolni, hogy, ha hosszabb ideje vársz (három héttől kezdődően), akkor talán próbálkozz meg másnál. Ha csak pár nap, esetleg egy hét telt el, akkor egy picit várj még, hiszen a fejlécekhez idő, türelem és ihlet kell.
      Remélhetőleg, hamarosan egy csodaszép fejléccel gazdagodik a blog! :)

      Ölel,
      Isobel

      Törlés
    2. Elúszott, de jól van.Írtam és még egyszer sorry.

      Törlés