Kritika #117 #118

http://justin-bieber-fanfiction2.blogspot.hu/
Író: Kylie

KINÉZET:

Fejléc: Nekem nem tetszik a fejléced. Tudom nem te csináltad, de azért leírnám róla bővebben a véleményemet. Nem is tudom a háttér olyan mintha egy nagyon egyszerű textúra lenne, ami olyan mintha homályos lenne. Justin kivágása nagyon nem szép, valamint így hogy a lány középen van nem is illik oda. Justin képe nagyon rontja az egész fejléc kinézetét. Ha nem lenne ott még talán azt is mondanám , hogy egyszerű és szép , de így....Egyedül a cím betűtípusa tetszik a fejlécen, az nagyon jó! 
Háttér és sablon: A blog háttere jó, a választott egyszerű sablon is , de annak a színe nem annyira. Nem üt el annyira a fejléctől , de én a helyedben azért sötétebbet, vagy szürkéset választottam volna. Így sem rossz tényleg, csak úgy szebb lenne az egész.
Oldalsáv/Modulsáv: Itt minden lényeges dolog kint van, de szerintem elrendezve nincs olyan jól. Én legfölülre a történetet raknám és abban a html kódba belehelyezhetnéd a trailert így egybe lenne a kettő. Alá a menüt raknám, aztán az olvasókat, a chatet, a cseréket és a végére a kattintások számát. Így szép rendezett lenne a sávod.
Egyéb: A bejegyzések betűszíne, ez a halvány lila nem passzol semmihez , így nagyon elüt mindentől. Azt ajánlom, hogy válts fehér színre. A bejegyzések címének a színén is változtatni kéne, mert az szinte elveszik a háttérszín miatt, valamint nagyobbra is vehetnéd a méretét. A bejegyzéseket meg vedd sorkizártra, hiszen úgy sokkal szebb és rendezettebb!


TÖRTÉNET:


Mielőtt még belekezdtem volna az olvasásba megnéztem a blogod előzetesét. Tetszett! A szövege nem nagyon fogott meg, de még is elnyerte a tetszésemet. A zene meg nagyon jó választás volt, én nagyon szeretem ezt így még jobban tetszett az egész! Érdekes volt, hogy a szöveg helyett kis párbeszédek voltak, de még is jobb mintha tömérdek szöveg lett volna a trailerben. Ez így nagyon is jó!
Nem vagyok oda a Justinos blogokért így nehezen vettem rá magamat, hogy elolvassam. Időhiány miatt nem olvastam el mind a tíz részt csak párat, ne haragudj. Na szóval vágjunk bele a lecsóba. A prológusod nem volt rossz, de nem is ájultam el tőle. Bár a lány viselkedése aggasztó számomra. Szóval a csaj és legjobb barátja , a híres Justin Bieber egy buliban voltak. Oké ez eddig szép és jó, aztán Justin drága annyira leitta magát, hogy leribancozta legjobb barátját ami nem volt szép , de részegen sok ember mond olyat amit nem gondol komolyan. Aztán jön az hogy a csaj erre besértődik és elutazik emiatt 3 évre. Mivan? Komolyan? Egy ilyen hülyeség miatt. Oké mindegy. Aztán eltelik 3 év. Így tehát a csaj már 19 érett lány, aki ráadásul  egy gyönyörű modellé is válik. A lány hazautazik és találkozik Justinnal , aki nagy szeretettel várja őt, de lány elég bunkón viselkedik vele. Justin nem érti, fogalma sincs miért lett vele ilyen ellenséges a lány hiszen nem emlékezett arra a bizonyos bulira. Számomra irritáló Kimberly személyisége már ne haragudj. Ahogy viselkedik Justinnal , oké megbántotta ő de könyörgöm full részeg volt nem emlékszik rá ráadásul azóta három év eltellett mi a francért kell ilyenen haragudni? Na mindegy. A fogalmazásod egyszerű, nem rossz de javíthatnád több olvasással. Helyesírási hibával nem találkoztam, de elírással nagyon nagyon sokkal. Azokra nagyon figyelj oda mert volt olyan , elég sok, hogy egy szóban 2-3 betűt felcseréltél. Rendben, hogy sietsz az írással minél előbb kiakarod rakni, de olvasd át azért előtte! Valamint írj több leírást, valamelyik résznél elég sok a párbeszéd... Remélem nem bántottalak meg , mert nem az volt a célom. Folytasd a történetet nehogy abbahagyd, csak írj a részekbe több izgalmat és próbálj nem elírni szavakat! ;)




http://justinbieber-hazardous.blogspot.hu/
Író: Kylie

KINÉZET:

Fejléc: Ez a fejléced sokkal jobban tetszik, mint az előző bár ebben is vannak azért hibák, amiket részletesen leírnék. Na szóval a két Justin lenne a bibi. A bal oldali Justin-ba belelóg a lámpa, a jobboldali testére meg egy kép van mosva, vagy Justin annyira halvány hogy átlátszódik rajta az alatta lévő kép, ami nem valami előnyös. A lány képe tetszik, nem is rossz így az egész csak a cím betűtípusa nagyot ront rajta.
Háttér és sablon: A választott háttered nem rossz, bár lehet a kevésbé csipkés sötét barnás háttérkép jobban illene a fejléchez. A sablon és annak háttere nagyon jó, az teljes mértékben passzol a fejléchez. Valamint állítsd be, hogy a háttér ne mozogjon együtt a sablonnal, mert így nagyon zavaró.
Oldalsáv, modulsáv: Húha! Sok mindenen kéne változtatni, először is a menü lenne az.  Színben azért annyira nem passzol a kinézethez, másrészt nagyon keskeny. Állítsd szélesebbre , hogy a sáv oldaláig érjen és így jobb lesz. Ugyanez a hiba van a két másik szövegdoboznál is. Ez így nagyon nem muatat jól és rontja a blog kinézetét, hogy ilyen keskeny. Hiányolom a történet leírást. Szerintem írj egy rövidkét, mert így jobban felkeltenéd másokban az érdeklődést, ha lenne az oldalsávodban egy kis ízelítő. Mondjuk írd le oda azt, ami a könyvborítóra van írva, mert azt úgy sem lehet elolvasni mert pici a kép. Az nagyon jó szöveg már akkor elolvastam mikor Ashley kiposztolta az elkészült borítót. Nekem nagyon felkeltette az érdeklődésemet, csak sajnos nem volt megadva link így nem tudtam a blogodra tévedni, amíg nem kértél kritikát. Na mindegy , menjünk tovább. Amíg még nagyon zavaró az a chat színe! Annak a színét gyorsan át kell állítani átlátszóra, mert ez így csúnya és nem illik oda. Ja és még valami, az oldalakhoz kéne egy fejezetek c. menü is , hiszen úgy még is könnyebb megtalálni őket, minthogy keresgéljük őket. Ha csinálsz ilyet, akkor az oldalsávból vedd ki a blogarchívumot, mert annak akkor ott semmi értelme sincsen.
Egyéb: A fejezeteket állítsd sorkizártra, mert az utolsó bejegyzésen kívül semelyik sincsen arra állítva. Hidd úgy még is szebb az egész. Másba nem tudok belekötni a modulok és a bejegyzések címének betűtípusa egyszerű, de jó csak annyit kellene tenned hogy a modulsávodat javítod. Valamint ha tudod a fejlécre írd rá szebb betűtípussal a blogod címét és akkor szebb és egyben letisztult lesz a blogod kinézete!

TÖRTÉNET:

Mint már említettem feljebb a könyvborítódon lévő szöveg már felkeltette az érdeklődésemet, de mikor megnéztem a blogod trailerjét már akartam is olvasni a történetedet, mert annyira kíváncsivá tett, hogy hogy fogod leírni az egészet. Valamint reménykedtem , hogy amit olvasok az is jó legyen és ne csak az amit láttam, mert az előzetes az nagyon megtett és azt mondtam , hogy na ez már egyedi történetnek hangzik. Ennek a blognak a trailer megoldása annyira nem volt jó mint a az előző blogodé, DE amiről szólt az sokkal de sokkal jobb volt és ez nagyon tetszett, de komolyan! A zenéje is magával ragadott és már el is képzeltem a történetet. Na nem fényezem tovább az előzetest, menjünk tovább.
Féltem belekezdeni a történet olvasásába, mert azt hittem hogy csalódni fogok, de nem. A prológusod nagyon elnyerte a tetszésemet, csak úgy faltam a sorokat. Nagyon felkeltette a figyelmemet, így folytattam tovább az olvasást.
Ez a történeted kifejezetten tetszik! Komolyan! Ehhez hasonlót még nem olvastam. Tetszik, ahogy leírod részletesen a dolgokat. Tetszik, ahogy fejlődsz, hiszen a fogalmazásod is jobb és már több leírást is írsz mint párbeszédet, ami jó. Volt benne pár zavaró rész, és néhol egy kicsit unalmas is volt a fogalmazásod, de ez tényleg sokkal jobb. Ebben a történetben már a főszereplő lány karaktere is tetszik. Nem mondom azt, hogy a szívemhez nőtt, de kicsit sem ellenszenves. Ja és még valami, itt ugyan nincs annyi elírás , de azért jó lenne ha átolvasnád a részeket mielőtt kiteszed, mert előfordult pár elírás, vagy egy egy szóból lemaradt egy betű. Ilyen például az első fejezet első sorában lévő mondat : Furcs érzés volt visszatérni. Ilyenekre figyelj oda, egyébként ügyes vagy , mert jó úton haladsz már. Egyre jobbakat írsz. Csak így tovább! 

ROXANA

1 megjegyzés:

  1. Szia Roxana! Nagyon köszönöm a kritikát. Így visszanézve tényleg sok hibám van, igyekszem kilyavítani őket. És örülök hogy tetszik a történetem!

    Bekka

    VálaszTörlés