Segítség #1 - Képszerkesztés Ipiccy-vel

Sziasztok!
Tudom, nagyon régen voltam, a fejlécekkel még mindig nem készültem el, de muszáj volt valamit hoznom nektek, így gondoltam segítek egy képszerkesztőt használni. Sok minden nem fog még rajta sikerülni, (akik kezdők) nekem sem ment számtalan dolog, de nyugodtan kérhettek tőlem még segítséget. Képes magyarázattal mutatok néhány effektet, amit használhattok, pl.: fejlécen, profilképen, egy bejegyzésben..
A képszerkesztőt ITT TALÁLJÁTOK!

1. 
Nos, legelőször egy képet kell választanotok, az 'upload photo'-ra kattintva
2.
Én egy Lucy képet találtam. A varázspálcára kattintva görgethettek lefele, lehet egyszerű fekete fehér effektet rakni a képre, valamint fényerőt állítani, rengeteg választék van.
3.
Én amikor fejlécet csinálok akkor itt csinálom a színét. A 'second'-nál válassz előbb színt, úgy jobban átlátható lesz az egész. Én fehéret szoktam, mert a másodiknál szoktam megadni a lila, kék és hasonló színeket. Persze csinálhatjátok másképp, kísérletezzetek vele, én is szoktam.(:
4.
Én egy lilás/bordósat választottam. A 'contrast'-nál fényerőt állíthatsz, hogy mennyire legyen 'fényes' a kép. A 'fade' címszó alatt pedig azt állítod be, hogy az effekt mennyire hasson a képre. Ha csak egy icipici bordóságot szeretnél rá, akkor mondjuk 60%-ra rakod, és alig fog látszani. ezzel is kísérletezni kell.
5.
Akkor, ezzel a színezéssel készen vagyunk. A pepitás négyzetre kattintasz, ahol szintén különféle effektekkel találkozhatsz. Mondanom sem kell, hogy mindent kattintással csinálhatsz meg, ha pedig nem tetszik és mást szeretnél választani a cancel-re menj. Szabadon válogathatsz, mindegyiket megnézhetitek ha időtök engedi, én most csak ezt a félét mutatom.
6.
Lehet írást rakni rá, de sajnos itt nem tudod beírni mit szeretnél a képre ráírni, csak egyszerűen jól mutat. ha azt szeretnéd, hogy ne barna legyen a fedő, hanem a kép színéhez menjen, akkor az 'ignore texture color' pipálásával csak a szöveg van rajta. A 'fade'-nál szintén állíthatod, hogy mennyire látszódjon.
7.
Az előző képnél az egész kép szöveges volt, ha pedig csak a hátteret szeretnéd ezzel megcsinálni, a radír segítségével megcsinálhatod. Pirossal vannak jelezve, hogy mikre kell kattintanod. Ha készen vagy a képpel, akkor az 'Apply'-t muszáj lenyomnod, különben nem menti el ezt az effektet.
8.
Szöveget is illeszthetsz rá, ami felül a kis lapokat jelzi. Beírod a szöveget, aztán betűtípust választasz, a képen tudod állítani a méretet, és, hogy hova helyezed el. Rengeteg betűtípus van, sok közül választhatsz.
9.
Színt is választhatsz, én a feketénél maradtam. Ha mindezekkel megvagy, akkor kattints a 'done'-ra, és a szöveg is rajta lesz a képeden.
10.
Végül, mindennel készen vagy, el kell menteni, ami a legutolsó kis rublika ott felül. Beírod a kép nevét, amire elszeretnéd menteni. A formátumánál, ha alap png képet szerkesztesz, akkor ne felejtsd el png-re váltani a mentésnél a formátumot, jártam már úgy, hogy elfelejtettem és fehér lett a png-m háttere, ami nem túl szép, és már nem tudtam változtatni. Ha mindezzel kész vagy, csak simán elmented a fotót egy adott mappába.

Remélem azért egy keveset segíthettem ezekkel, ránézésre elhiszem, hogy nem egyszerű. De ki kell tanulni, még én is javában tanulom a használatát, és egyáltalán nem olyan bonyolult, mint hiszitek. Azért érhetőek, nem?(:
Nem minden effektet mutattam meg most, ezeken kívül nagyon sok van még, csak nézegessétek meg jobban.
Ha valami nem megy, nyugodtan írjatok az e-mail címemre, illetve chatre, és hozok még ilyeneket, segítséget.

Puszi,


2 megjegyzés:

 1. Sziaa. Az a gondom lenne, hogy PNG-t hogyan lehet iPiccyvel szerkeszteni? Hiába mentem úgy el a végén, mégsem PNG lesz. :( Kérlek segíts!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!
   Az utolsó képnél leírtam, hogy amikor mented a formátumnál ne jpg legyen a kép formátuma, hanem png-re váltsd át, aztán elmented, és png lesz/marad. Remélem segítettem.(:

   Törlés