Idézetek #1

Sziasztok!
Tegnap óta nem voltam, így most itt vagyok, és idézeteket gyűjtöttem. Használhatjátok ezeket itt bloggeren a bemutatkozásnál, bejegyzések írásánál, stb. Remélem azért hasznát veszitek valamelyiknek, és nyugodtan vihetitek.

-Képtelenek vagyunk együtt élni dolgokkal úgy, ahogy vannak. A vélemények fontosabbak számunkra, mint a valóságos élet, és hajlamosak vagyunk rá, hogy inkább higgyünk a szavaknak, mint a tényeknek. (Carl Gustav Jung)


-Az új véleményeket mindig gyanakvás és rendszerint ellenkezés fogadja csak, és csupán azért, mert még nem általánosan elismertek. (John Locke)

-Nincs jó és rossz, csak a tetteink következményei. (Anonim)

-A szó nem fejezi ki jól az érzéseket. A megindultság mindig új, a szó mindig régi, ezért nem lehet kifejezni az indulatokat. (Victor Hugo)


-Minden látható eredmény mögött áll egy láthatatlan személy, aki nélkül nincs életmű. (Szabó Magda)

-Ha félsz a magánytól, ne írd meg az igazat. (Jules Renard)

-A világot romantizálni kell. Így találjuk meg ismét az eredeti értelmét. Ha a közönségesnek magasabb értelmet, a megszokottnak titokzatos külsőt, az ismertnek az ismeretlen méltóságát, a végesnek a végtelen látszatát kölcsönzöm, romantizálom azt. (Novalis)

Próbálok majd több bejegyzéssel is jönni attól függetlenül, hogy suli van, de nem ígérek semmit. Remélem azért segítettem ezekkel valamennyit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése