Sorozat ajánló

AMERICAN HORROR STORY
[A sorozat a horror, misztikus filmek kedvelőinek ajánlott.]
Pár nappal ezelőtt elkezdtem nézni egy számomra új sorozatot, melynek a címe Amerikai Horror Sztori, magyarosítva. Egyszerűen beleszerettem, már csak azért is, mert olyan édesen mosolyog benne az a fiú, és..Jó, mindegy, megsúgom, a fiú főszereplő, de imádom!:) Mindegy, nem is erről a részéről szeretnék beszélni.
Azt hiszem a sorozat első évada 2011-ben került nyilvánosságra, mármint nem az egész évad, csupán egy rész, azt követve pedig a többi. Mostanra már eljutott a harmadik évadig.
A horror, illetve misztikus filmek, sorozatok kedvelőinek ajánlom ezt, vannak benne természetfeletti lények (na nem a vámpírokra, vérfarkasokra gondolok itt), és kellőképpen elegendő horror rész, elég gyakran sikítottam a párnámba borulva.
Térjünk rá a rövid összefoglalóra: Sok horror film kezdődik azzal, hogy új házba költözik egy család, és akkor megtörténnek azok, amikről szól az adott film. Ez is így kezdődik, de ez számomra valami más volt, mert minden rész végén rágod a körmödet, hogy 'Vajon ez miért ilyen?' vagy 'Ugye nem Ő volt az, ugye nem, hisz olyan OMG' valami ilyesmi. Holott pár perc és nézheted a következő részt, de mégis, az a pár perc óráknak tűnik.
Az egyik főhősnőt Viviennek hívják, (most büszke vagyok magamra:3) férjével és kamasz lányával költözik az úgy nevezett 'Gyilkos házba'. Őrült szomszéd anyuka s kislány, földszint alatti titkok hada zuhan rájuk, ezek mellett szól még az is, hogy az apuka pszichiáterként dolgozik, és a hatalmasnak mondható új házukba fogja fogadni a betegeit. Családjuk minden egyes nap után újabb megpróbáltatással kerül szembe, újabb s újabb történeteket tudnak meg a házzal kapcsolatban, ami előbb vagy utóbb elrémiszti őket attól, hogy ott lakjanak. Időközben képbe jönnek a 'szellemek', vagyis azok a lelkek, akik valaha abban a házban laktak -illetve ott is haltak meg. Minden rész elején van egy kis visszaemlékezés a házzal kapcsolatban, ami különösen ijesztő, mert minden résznél a néző is újabb dolgokkal gazdagodik, majd csak azt veszed észre, miközben nézed, hogy ész nélkül kiabálsz a gépnek/telefonnak/tabletnek, hogy 'Hülye vagy? Ne menj már közelebb hozzá, húzz el onnan a francba, Istenem, te komolyan ennyire idióta vagy? És ezért általánosítják a nőket hülyének, pont miattad!'
Minimális humor, több horror és közepesen, már-már túl sok szellem. Viszont iszonyatosan jó sorozat, érdemes megnézni!
Főszereplők:
Dylan McDermott mint Ben Harmon 
Connie Britton mint Vivien Harmon
Tassia Farmiga mint Violet Harmon
Evan Peters mint Tate Langdon (♥!)
Jessica Lange mint Costance Langdon
Denis O'Hare mint Larry Harvey
Azt azért még közölném, hogy a három évad nem ugyan arról a történetről szól, ámbár nem értem miért csinálták így, a lényeg annyi, hogy az első évadnak megvan a saját története, oké, amikor annak vége a második évadnak köze sincs az elsőhöz, csupán néhány szereplő egyezik (de a karakter, akit eljátszanak mégsem ugyan az). Terveim szerint majd a második/harmadik évadról is hozok egy ilyesféle ajánlót. (:

6 megjegyzés:

  1. Drága Egyetlen Vivian!
    Nem miattad írok ide, nehogy azt hidd.. persze hogy nem miattad írok ide. Nos, tényleg nem, semmit ne érts félre, de muszáj volt ha már megemlítetted ebbe az apró kis szösszenetbe az én egyetlen, dögös, ámulatba ejtő, gyönyörű férjemet egyben gyermekeim édesapját!
    Igen Vivian nem olvastál félre semmit, mert azt írtam hogy az enyém!
    Jól írtam, jól olvastad nem vagy béna. Egyáltalán nem :D
    Tetszik ez a kis ajánló és nem csak azért mert benne van Evan, hanem mert benne van Evan.
    Félreértés ne essék, tetszik tényleg. Ne légy féltékeny!
    Mindenkinek ajánlón ez a sorozat. A mi közös, egyetlen, brutálisan tökéletes sorozatunk!!!!
    És nem utolsó sorban a mi drága férjünk <3<3

    Ezerpuszi, Evan illetve Ever (:$) ♥ xxx

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Ever!
      Ez igazán kedves tőled, én sem neked írtam az ajánlót. Még szép, hogy megemlítem, az én gyerekem apja is kicsi szívem!
      Tudom, hogy nem vagyok béna, tudod, mindenki magából indul ki.:)
      Dehogy vagyok féltékeny, ugyan kire? Persze, hogy tetszik, hisz én írtam!
      Természetesen, még Emma sem állhat az utunkba!<3
      Sok-sok puszi, ide nem akarok olyan dolgokat írni, szóval csak puszi.xd xxoxo

      Törlés
    2. WTF?!
      ez most csak szerintem volt fura... minden szempontból? :D most haragban vagytok? :D

      Törlés
    3. Dehogy! Csak mi így poénkodunk, nem vagyunk haragban.:)

      Törlés
  2. Hol nézed ezt a sorozatot?? Mármint melyik oldalon?? Előre is köszi válaszod :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bárhol megtalálod, ha beírod a google-ba, de én nezzsorozatokat.hu-n szoktam.:)

      Törlés