Kritika #139

A tűz ötvenegy szikrája (x)
Író: Luise K Grotte
Kinézet: Első pillantásra határozottan nem tetszett. Javasoltam volna egy teljes cserét, de! Elolvasva a történet modult, megcáfolnám saját magam. Kódos kinézetért nem igazán rajongok, a régi kinézet híve vagyok. Gyakran rontják el a szemet szúró, harmonizálatlan színekkel és az óriási fejlécekkel. Mint mindig, vannak kivételek. Egyszerű fekete sablon, mindenféle csiricsáré nélkül. Vörös és fekete - szürke - keverékét használtad csöppnyi arannyal. Pont elég ennyi.
A fejléc már kevésbé nyerte el a tetszésem. Egyfajta sejtelmességet sugall a füsttel és az arannyal, viszont az alapja túl fehér, kicsit elüt. Ha nem is az volt a cél, hogy teljesen beleolvadjon, talán a egy-két árnyalattal világosabbat lehetett volna használni. Tetszik az összhatás, mert olyan, mintha a két főszereplő egy gömbbe lenne bezárva - egymás bűvöletébe. Nicholas tökéletes megfelelője - kinézetre - Charlie, és remek választás a kép. Juliette, bár minden olvasó máshogy képzeli el, kicsit elüt az én elképzelésem szerint, viszont nem rossz választás.(A karakter rajzok is nagyon ötletesek.) A tűz 51 szikrája felirat, habár máshogy tűnik ezen a pici képen, illik az egészhez. Nem túl csicsás, egyszerű domborítás, dőlt betűk használata. A "A tűz 51" feliratnak talán egy pici árnyékot, esetleg egyéb mást adtam volna hozzá.
Végre egy olyan, ahol nem sül ki a szemem olvasás közben! A bejegyzések szürke alapon vannak fehér betűkkel. Annyira örültem, hogy nem kell máshova néznem, hogy újra lássak. Imádom a linkek színét! A modul elrendezéséről nem fogok kisregényt írni - ugyan minek, ha minden rendben van?
Szégyen szemre el kell, hogy mondjam, miután végeztem, akkor vettem észre, hogy Samatha Row készítette. Így a dicséret szóljon neki!

Történet: A címből sejtettem, itt Mr. Szürke Krisztián-féle történettel lesz dolgom. Beraktam a könyvjelző sávba. mondván, majd egyszer elolvasom, csakhogy megelőztél. Nem kifejezetten rajongok a Szürke 50 árnyalatáért  - pontosabban utálom, a könyveket hébe-hóba olvastam, azokról sem vagyok túlzott pozitív véleménnyel, így a rajongókat kérném, ne essenek a torkomnak és ne gyújtsanak miattam fáklyát vagy vasvillákkal támadjanak -, mégis megpróbálkoztam. Hogy is mondjam? Pornó blogra számítottam. Hiszek az ízléses erotikus regényék létezésében. Nem a kedvenceim, nem is olvasok sok erotikus regényt. Erre pont egy olyanról kellett kritikát írnom.
Lehet mondani, hogy elfogult vagyok, hogy mindenre jót mondok, pedig nem hinném. Ha egyszer valami nagyon megtetszik, miért keressem benne a rosszat? Persze, utána rájövök, igen, tényleg ez sem volt olyan jó, meg ezt is máshogy lehetett volna, és ennyi. Nem fogom bolygatni, ha egyszer megszerettem. Érzem a hiányosságokat, ha van, de természetesen nem azt fogom kiemelni. Természetesen mindig kell lennie egy-két rossznak, hiszen a tökéletes nem létezik. 
Így történt ez A tűz 51 szikrája című bloggal. Időm hiányában csak most jutottam el a kritika megírásáig, és a rosszakat nem igen tudom kiemelni. Érdekesen indul a történet és érdekesen folytatódik. Két ellentétes lélek, aki egymásra talál. Hogy imádom az ilyet? Á, dehogy. Csak odáig vagyok értük. Nicholas egy hideg, lélektelen ember. Juliette az élettel teli, vidám nő. Kicsit Hollywood-szagú, de mégsem. Egy motor hogy képes megváltoztatni az embereket! Nicholas életében Juliette a szikra, ami lángra lobbanthatja őt. Kapcsolatuk még az elején tart, viszont így is elég viharos. 
Tetszik a stílusod, nincs túlbonyolított mondatok. Nem egy csöpögős láv sztori, pedig ha az ember megtalálja a szerelem, elég érdekes dolgok történhetnek vele. Kifejezetten tetszett az a rész, mikor Nicholas orvos ment. Személy szerint máshogy is alakulhatott volna - például a liftes jelenet -, így is imádtam. Juliette apjához és családjához való erős érzelmi kötődése teljesen érthető, anyjuk helyett anyjukká vált. Habár mindkettejük keménynek mutatkozik, vágynak a gyengédségre. De miért nem akarják elfogadni?
Helyesírási hibáktól mentes, remek történet. Habár a gyakori ismétlések, jelzők használata, például: Juliette, az ébenhajú, barátnő, a vörös, a kék szemű... Váltogattad, mégis soknak éreztem. 
Csupán ennyi észrevételem lenne. Fogalmam sincs, mit írhatnék még. Olvasód lettem, várom a folytatást és bárkinek ajánlom. Nem egy láv sztori, ahol az első két fejezetben már ágyba bújnak, és terhes lesz vagy tudom is én, összevesznek és ezt húzza az író. Lassan ismerjük meg őket, megfelelő ütemben halad a történet. Nem vagyok profi, hogy a mondatok helyességébe belekössek. Csak egy olvasó, aki örömmel írta meg a kritikát. Megérdemled az olvasóid, további sok sikert a folytatáshoz!

1 megjegyzés:

  1. Ahw, olyan régen kaptam kritikát és olyan régen dobogott már ennyire a szívem...
    olyan régen írtam már ezt a történetet, de pont a napokban jutott eszembe, hogy hm, talán folytatni kéne. Hát, most meghoztad nekem az ihletet, csak miattad folytatom :D
    És köszönöm szépen, hogy elolvastál, illetve felhívtad a hibákra a figyelmem :)

    VálaszTörlés