Első benyomás #8

Sziasztok!
Nos, azért nem a Földön túl blog első benyomását hoztam, mert az az otthoni gépemen van rajta, és most pedig nem otthon vagyok. Az írójától őszintén elnézést kérek! Igyekszem az első benyomásokat minél előbb megcsinálni!
Az íróhoz szólnék: Egyetlen szavammal sem szerettelek volna megbántani, csak is kizárólag segíteni! 
Jó olvasást!
Csók, puszi
Bells Booth
LINK


#1 Mennyire figyelemfelkeltő a blogod?
A blogod címe érdekes, még is a maga módján figyelemfelkeltő. Utal arra, hogy nem történetes blogról beszélünk, bár hozzáteszem, hogy a mai történetes blognak is vannak már hajmeresztő címei, amiről abszolút nem gondolná az ember, hogy jé, ezen, történet van! Egyébként egy mindenes blogra ez a cím nagyon illik, hiszen a kávészünetben van időd böngészni cikkeket és híreket. Ha jól értem azért, ezért lett ez a cím. Plusz pont nálam, hogy magyarul írtad a blog nevét, hiszen még is csak magyarul írsz, akkor nehogy már a cím angol legyen!
Ahogy megnyitottam a blogot egy szép, letisztult szürke kinézet fogadott. Fejléc nincs a blogodon, de erre itt nincs is feltétlenül szükség. Itt nem is szeretnék többet beszélni a kinézetről, hiszen a következő pont azt taglalja. De amit itt nézek, hogyha rákattintok a linkre, akkor nem zárom be ezt a blogot, mert a kinézet elriaszt.
Amit ebben az egyes pontban még általában figyelek az a fülszöveg, de ez itt nem aktuális, viszont a köszöntő annál inkább. A szövegdoboz, amibe benne van az nagyon szép, nem csicsás, hanem egyszerű, de nagyszerű és ezt a tartalmáról is el tudom mondani. Sokkal nehezebb egy köszöntőt megírni, mint egy fülszöveget, de neked sikerült jóra megírni. Nem írtál semmi feleslegeset, leginkább olyan dolgok vannak benne amik, figyelemfelkeltőek és arra veszik rá az olvasót, hogy maradjon.

Összesen: 2/2
A cím találó. Az nem zavaró, hogy nincs fejléc,  a design pedig szép. A köszöntő szöveg rövid, de találó.

#2 Mennyire impozáns a kinézet?
Ezt a részt általában három kisebb pontra szoktam bontani, itt is megpróbálom, bár a fejlécről nem igazán tudok sokat beszélni.
A fejlécednek nincs háttere, nincs rajta karakter, csak egy cím. Persze ez nem baj, erre a blogra nem illene egy átlagos fejléc, olyan, mint a történetesekre. Szerintem ezen, semmi képen se változtass!
A blog designja is kifejezetten tetszik. Nem deviantartos, ami manapság már elég ritka, ezért ez egy nagy kincs. Ezen kívül pedig szépen harmonizál a fejléccel. A szürke árnyalataival tényleg jó ötlet volt dolgozni, hiszen egy blog bizonyos hangulatot ad a blognak. A betűtípusok és betűméretek jók, olvashatok, ezeken se változtass! Hát erről többet nem igazán tudok mondani.
Na, és elérkeztünk a kiemelt kedvencemhez, a modulokhoz. Nincs telepakolva a modulsávod felesleges dolgokkal, ez pedig mindenképpen pozitív dolog. Számomra nagyon undorító, mikor verseny plakátokkal és társoldalakkal van telitömve. Erre van a menü, hogy oda betegye! Nem kalandozok el, maradok a tiédnél. Szép kódokkal oldottad meg a modulokat, amik sokat dobnak a designon is. Én, amit leginkább hiányolok ez a feliratkozók modul, bár lehet, hogy csak az én drága telefonom nem jelenítette meg! Ha van, akkor elnézést kérek, ha nincs, akkor javaslom, hogy ezt a hiányosságot pótold! Egyébként minden szükséges modulod megvan és pont olyan sorrendbe, amibe nem igazán tudok belekötni, sőt! Egyáltalán nem!

Összesen: 3/3
Nincs fejléced, de nem is hiányolom. A design szép és kifejezetten tetszik. A modulokkal pedig nincs probléma, kivétel talán ez alól a feliratkozok modul.

#3 Na, és a bejegyzések?
Hát bátran ki merem jelenteni, hogy izgatottan fogtam neki átolvasni a bejegyzéseket. Érdekelt a stílusod, az ötleteid és a véleményed az adott dolgokról. Azt is ki merem mondani, hogy nem csalódtam. Minden bejegyzésedet figyelmesen átolvastam és szinte mindennel egyetértettem a cikkekben. Nagyon jó felöl közelítetted a dolgokat, mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy tanuljanak belőle, hiszen a kezdők mindig beleesnek az olyan hibákba, amiket leírtál, hiába akarják minden erővel elkerülni.
A novelláid érdekesek. Nem is igazán tudom, hogy mit is gondolok róluk. Pillanatnyi érzéséket és képeket írtál le, emiatt rövidek lettek. A stílusod nagyon tetszik, szépen fogalmazol, bár néha olyan érzésem van, hogy túl magyarázod a dolgokat, mondjuk ez nem baj, csak néha tényleg ezt érzem. Bele tudom élni magam a novelláidba és nem tudok róluk semmi rosszat írni. Mondjuk, én jobban szeretem azt, ha egy rövid történetet fejtenek ki benne, nem pedig pillanatképeket, de ízlések és pofonok. Javaslom, egyszer próbálkozz meg egy ilyennel is, szerintem nagyon jól állna neked. Azt is szívesen elolvasnám tőled.
A szereplőkről nem igazán tudok beszélni, hiszen mindegyik novellában mások voltak.
A helyesírásodban nem látok hibát, viszont annyit szeretnék megjegyezni, hogy a páros szerveket egyes számban írjuk. Például:
ajkait – ajkát
lábait – lábát
kezeit – kezét
szemeit – szemét
Remélem érted.
Talán, amiről meg nem beszéltem az az egy szem interjú. Mondjuk arról nem is igen tudok beszélni, hiszen a telefonom nem nyitotta meg, azt írta, hogy hibás a webhely címe. Javaslom, ellenőrizd ezt le.

Összesen: 5/5
Nem csalódtam a blogodban, sőt! Mondhatni pont ezt vártam el. Csak azt tudom mondani, hogy így tovább. Nagyon tehetséges vagy és jó úton haladsz!

#4 Három szó, amivel jellemezném a blogod: ötletes, sokoldalú, változatos

#5 Javaslatok összegzése:
Hm, egy kis helyesírási hibára hívtam fel feljebb a figyelmed.
A feliratkozok modulra is.
Hirtelen ennyi jut eszembe, de feljebb biztos mást is leírtam.

Pontszámod: 10/10
Minden kedves írónak és olvasónak tudom ajánlani ezt a blogot. Sokat lehet a cikkekből tanulni, a novellákat olvasva kikapcsolódni.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon szépen köszönöm, hogy kifejtetted a véleményed! A feliratkozó modult valószínűleg csak a telefonod nem jelezte, mert többször is megnyitottam a blogot és ott volt. Az interjúhoz vezető linket átjavítottam, eddig észre sem vettem, hogy gond van vele. Még egyszer köszönöm a kedves szavakat! :)

    Ölel,
    Elisabeth

    VálaszTörlés