Filmajánló - Vígjátékok

Sziasztok!
Hoztam néhány mostani filmet,ami esetleg érdekelhet titeket ebben a kategóriában. Sajnálom,hogy nem üldözlek titeket gyakrabban a bejegyzéseimmel,de a suli most nem kevés időmet lefoglalja. Jó indok,mi? Persze,próbálok időt szakítani az oldalra,ezentúl aktívabb szeretnék lenni. :)


Cím: Szuper - Hipochonder
Műfaj: Vígjáték
Bemutató ideje: 2014-09-11
Rendezte: Dany Boon
Főszereplők: Dany Boon, Alice Pol, Kad Merad
 
A 39 éves Romain Faubert egyedül éli hétköznapjait, nincsenek gyerekei és felesége. Fotósként dolgozik egy internetes orvosi enciklopédiának, amely foglalkozás nem segít csillapítani egyébként is előrehaladott hipochondriáján. Félelmei és neurózisa teljesen átalakítja a hétköznapjait, és egy egészen egyedi életvitelt eredményez: lakásában könyvek helyett gyógyszerek vitaminok sorakoznak. Romain egyetlen igaznak vélt barátja az orvosa Dimitri, aki egyben lelki támasza is. Barátjának, akinek lassan már pokollá teszi ez életét a betegségektől való rettegésével, meggyőződése, hogy, ha Romain megtalálná álmai asszonyát, az egész nyavalygását hátrahagyná. Ezért a legkülönfélébb módszerekkel igyekszik a bogaras férfi összeboronálni a nőkkel. A terápia felállításakor még nem sejti, hogy orvosi javallata milyen nem várt helyzete sodorja mindkettőjüket…
 
 
Cím: Kamuzsaruk
Műfaj: Akció, Vígjáték
Bemutató ideje: 2014-09-11
Rendezte: Luke Greenfield
Főszereplők: Damon Wayans, Jr., Jake Johnson, Nina Dobrev, James D’Arcy, Andy Garcia
 

Két jó haver (Damon Wayans, Jr. és Jake Johnson) az évszázad ugratására készül. Szerintük egy nagy poén érdekében nem ciki rendőrnek öltözni, és kicsit járőrözni békés környékükön: a zsaruknak úgysincs soha semmi dolga arrafelé.
Kivéve most.Ugyanis színre lép egy maffiózó (James D’Arcy), aki nem a vicc kedvéért hord magánál piszolyt. A két barát hiába magyarázza, hogy ők csak játékból vettek egyenruhát. Az egyikük barátnője (Nina Dobrev) segítségével kénytelenek beleélni magukat a szerepbe. Akarva-akaratlan, felveszik a harcot a szervezett alvilággal…
 
 
 
 
Cím: Már megint lakótársat keresünk
Műfaj: Romantikus, Vígjáték
Bemutató ideje: 2014-05-08
Rendezte: Cédric Klapisch
Főszereplők: Romain Duris, Audrey Tautou, Kelly Reilly, Cécile De France

Xavier élete továbbra is tele van nem várt fordulatokkal, amelyek sajátos életfilozófiájának a következményei. Még mindig keresi a helyét a világban, és még mindig gyakorta bizonytalan, ám ezúttal már két gyermekes apaként próbálja megállni helyét, s ehhez mérten, felelősségteljesen igyekszik cselekedni a mindennapokban. Derült égből villámcsapásként éri, amikor gyermekei édesanyja bejelenti, hogy a gyerekekkel együtt New Yorkba költözik. Alig pár nappal az elválást követően Xavier már szintén egy New York-ba tartó repülőn ül, mivel nem bírja elviselni a gondolatot, hogy csemetéi nélküle nőjenek fel.
New York számos nem várt fordulatot tartogat a számára: egy leszbikus pár gyermekének vérszerinti apja lesz; az állandó tartózkodási engedélyért feleségül vesz egy kínai lányt; majd újra rátalál a szerelem; miközben legújabb könyvét is sikerrel fejezi be.
 
 
Cím: A százéves ember,aki kimászott az ablakon és eltűnt
Műfaj: Vígjáték
Bemutató ideje: 2014-06-05
Rendezte: Felix Herngren
Főszereplők: Robert Gustafsson, Iwar Wiklander, David Wiberg
 

Allan Karlsson (Robert Gustafsson - Négyféle barna, 2004) századik születésnapja közeleg és ennek megfelelően nagyszabású születésnapi zsúrt szerveznek neki a nyugdíjasotthonban, ahol idős napjait tölti. Allan, kora ellenére éleseszű, tisztában van a körülötte zajló eseményekkel, azonban a nemes alkalomból rendezendő buli hidegen hagyja: ünneplés helyett kimászik szobája ablakán és eltűnik. A nála lévő pénzből buszjegyet vásárol és egy szerencsétlen véletlennek köszönhetően egy pénzzel teli táska birtokosává válik. A táska létéről mások is tudnak, ezért az öregúr dropdílerek és a rendőrség célpontjába kerül.
Allen kalandjai azonban nem százéves korában kezdődtek. Menekülése közben visszaemlékezésekkel mutatja be élete legizgalmasabb, a XX. század történelmét befolyásoló pillanatait: hogyan került egy vacsorasztalhoz a jövendőbeli Truman elnökkel, hogyan stoppolt együtt Churchill-lel vagy éppen csónakázott Mao feleségével és gyűrte le gyalogszerrel a Himalája zord csúcsait.
 
 
Ha hasznos volt az ajánlóm,kérlek pipáljatok és még hozok ilyeneket. (chaten vagy megjegyzésben a műfaj alapján is kérhettek)
 
Dodoo



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése