Kivételes kritika #2



Cím: Learn to forget your past
Író: Bo Emerson
Fejezetek száma: 9


Kinézet:

Az első, amiről megítélünk egy történetet, az a kinézete. Nálad minden olyan esztétikus és gyönyörű, hogy egész nap tudnám nézegetni. A fejléced kifejező, egyszerű, Perrie képe pontosan tükrözi a történetbeli személyiségét. A virágok szerepét nem egészen értem, de jól mutatnak. A kódjaid díszesek, de nem túl csicsásak. A menü elhelyezését furrcsálltam először, aztán rájöttem, hogy ott jó, ahol van. Minden a helyén van, minden szép, egyszerűen nem tudok rosszat mondani.

10/10 pont

Szereplők:

A szereplőid nagyon jók, és most nem ezt a lehető legkomolyabban mondom. Imádom őket! Először azt hittem, hogy majd jön a sablon a tökéletes Perrie-ről a szendeszűzies barátnőivel meg a rossz, gonosz arab Zaynnel. De nem! Perrie karaktere az egyik legjobb női főszereplő, akivel eddig találkoztam. A múltja miatt esendő, bizalmatlan és fél kötődni másokhoz, mégis erős, karakán, harcias és okos az élethez. Tetszik, hogy nem szeret bele egyből Zaynbe, hogy nem csak a fiú áll a gondolatai középpontjában, hogy az egész lénye olyan valós. A lányok karakterei pedig igazán találóak. Jade a bulizós, kislányosan felelőtlrn, Jesy a gondoskodó felnőtt, Leigh-Anne pedig még annyira nem bontakozott ki az én szememben, de az ő jelleme is mindenképp pozitív töltetű. Louis karaktere is tetszik, pont annyira egós, ha fogalmazhatok így, amennyire egy vele egykorú srácnál ez természetesnek számít, Zayn pedig titokzatos, határozott és egy nagyon "szexi" (sajnálom, nem találtam jobb szót) aura lengi körül, amitől vonzóvá válik. És kifejezetten üdítő néha az ő szemszögéből is olvasni, bár Perrie-é engem picit jobban leköt egyelőre.
10/10 pont

Történet:

Maga a történet még nagyin az elején van, így erről sokat nem tudok mondani, viszont amit igen, az annál pozitívabb. Azt hittem, hogy egy fanfictionnel lesz dolgom, ahol minden sablonos, de nem. Jó, tény, hogy megjelennek benne olyan általánosan felhasznált elemek, minthogy a lány egyedül megy haza és egy sikátorban meg akarják erőszakolni, végül pont jókor érkezik a felmentősereg, meg az agresszív apa, de ezek itt mégsem sablonok. Olyan jól adod át az érzéseket és olyan csavarokat teszel az eseményekbe a szereplők jelleméből adódóan, hogy azoktól egyedivé és szórakoztatóvá válik minden egyes mozzanat. Komolyan, nem tudok rosszat mondani, akármennyire is szeretnék, éppen ezért bővült egy fővel az olvasóid köre is.
10/10

Helyesírás:

Ezzel a résszel is roppant gyorsan fogok végezni, mert már unom, hogy csak jókat mondok és nagyon nagyon nagyon szeretnék belekötni valamibe, de egyszerűen nem megy. Nagyon jó a helyesírásod, kifejező és szórakoztató a stílusod, a sorok szinte magukba szippantottak és nem akartam kiszakadni az általad teremtett világból. Csak így tovább!
10/10

Összesen 40/40  pont 
Ezzel meg is van az egyik felajánlott blogajánló nyertese, gratulálok!:)





2 megjegyzés:

  1. Drága Gabby!

    Rendben, szóval, mikor említetted, hogy elég pozitív pontokat értem el, nem gondoltam azt, hogy tényleg ENNYIRE pozitívát. Szóval: azt a kutya mindenit!
    Nagyon köszönöm, amiért fáradtál vele!

    U.I.: illik megemlíteni, hogy a helyesírásban Shei keze is benne van, így ez az ő érdeme is

    Ölel, Bo

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Bo!
      Nem viccelek ilyesmivel, komolyan mondtam, hogy nagyon tetszett, nem véletlenül iratkoztam fel!


      Ölel,
      Gabby

      Törlés